عایق حرارتی و صوتی با تحمل دمای ۷۵۰+ درجه سانتیگراد و نقطه ذوب ۱۳۰۰ و نیز تحمل برودتی آن ۳۰- درجه سانتیگراد است، پشم سنگ و سرباره دارای ضریب انتقال حرارتی بسیارکم بوده و قدرت عایقی آن ۳۳ برابر دیوار بتونی و ۲۲ برابر دیوار آجری است.
پشم سنگ و سرباره در انواع ایزو ترم (پشم خام فله)، ایزو بلانکت (پتوئی)، ایزو پایپ (لولهای)، فنوپانل (تختهای فشرده) و فنوفلت (لحافی) تولید میشود و کاربردهای مختلفی دارد، از جمله صنایع پالایشگاهی، نیروگاهی، صنایع غذایی، ساختمان و تأسیسات و حتی گلخانههای هیدرو پونیک (بسترکشت بدون خاک)
برای کاهش هزینه بالای انرژی در هنگام استفاده از ساختمانها استفاده از عایقهای حرارتی را ضروری میباشد البته استفاده از این عایق ممکن است تا حدودی هزینه ساخت و قیمت تمام شده را بالا برد ولی با نگاهی آینده نگر متوجه خواهیم شد در دراز مدت این کار در هزینهها صرفه جویی شود.
صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیله عایق کاری حرارتی برای محیط زیست نیز سودمند میباشد. پشم سنگ به عنوان عایق حرارتی به وسیله کاهش انرژی مورد نیاز برای گرمایش یا سرمایش ساختمانها، از تصاعد دی اکسید کربن بیشتر از کارخانههای تولید برق ممانعت به عمل میآورد. عایق حرارتی پشم سنگ(Rock Wool) متشکل از الیاف معدنی است به همین دلیل گاهی به آن Mineral Wool هم گفته میشود. مواد تشکیل دهندهٔ اولیه تولید این عایق، سنگ بازالت است. سنگ بازالت جزء سنگهای آذرین است که نتیجهٔ فعالیتهای آتشفشانی می باشدو در کشور ما به وفور میباشد.
مهمترین ویژگی پشم سنگ، مقاومت زیاد آن در برابر آتش میباشد. پشم سنگ نمیسوزد، بنابراین میتوان آن را به عنوان مادهای محافظ در برابر آتشسوزی استفاده کرد. بیشتر کشورها تخفیفهای ویژهای برای بیمه ساختمانهایی که عایق انها با پشم سنگ باشد فرض میشود.
عایق پشم سنگ برای رشد آفت، قارچ، باکتری و حشرات موذی محیط نامناسبی می باشدو به عنوان یک ماده غیرآلی در برابر این انگلها ایمن است. پشم سنگ در بین انواع عایقهایی که تا امروز درجهان ساختند، بیضررترین آنهاست و با محیط زیست کاملاً سازگاری دارد.
پشم سنگ برخلاف عایقهای حرارتی دیگری در این گروه، به پوست آسیبی نمیزند و باعث سوزش آن نیزنمیشود. سازگاری با تمام مصالحی که در ساختمان و صنایع به کار میروند، دارد و برخورد این عایق با این مصالح مشکلی ایجاد نمیکند.